סוגיית בזבוז המזון בישראל ובעולם לא קשורה רק לפגיעה בסביבה, אלא גם לעול הכלכלי והחברתי שהיא מביאה עימה. כמעט שליש מהמזון המיוצר בעולם נזרק לפח, בעוד שמיליוני אנשים חיים באי-ביטחון תזונתי. בישראל בלבד, 680,500 משפחות חיות באי ביטחון תזונתי, בזמן שבמקביל מושמד מזון ראוי למאכל בשווי של מיליארדי שקלים בשנה.
מה זה "הצלת מזון"?
הצלת מזון היא מניעת ההשמדה של מזון שלא ניתן למכור, אך עדיין ראוי לשימוש. בעזרת עבודה שיטתית ושיתופי פעולה אסטרטגיים, אנחנו בלתת מצילים אלפי טונות של מזון איכותי ומחלקים לאוכלוסיות במצוקה. אנחנו מבצעים פעולות להצלת מזון על בסיס יומי, על ידי איסוף של מזון מסניפים של רשתות קמעונאיות, יצרנים ויבואנים, ומפנים אותו לאנשים הזקוקים לו.
בשנת 2024, מיזם הצלת המזון שלנו הציל מזון בשווי של 161 מיליון ש"ח, במשקל של מעל 6,400 טון, והפך את הפעולה הזו לחלק בלתי נפרד מהמאבק בעוני ובזבוז המזון במדינה.
אנחנו בלתת מחויבים לשיתופי פעולה עם כל הגורמים המעורבים בתחום, כולל רשתות קמעונאיות ויצרני מזון, כדי למקסם את ההשפעה ולהגיע לכמה שיותר משפחות הזקוקות לעזרה. הצלת מזון בלבד יכולה לפתור את אי-הביטחון התזונתי בישראל, שמוערך ב-7.3 מיליארד ש״ח, כאשר חצי מהמזון שניתן להציל מגיע מהרשתות הקמעונאיות, בשווי 3.46 מיליארד ש״ח.
מה אפשר לעשות כדי לעזור?
הצטרפו אלינו באמבק לצמצום בזבוז המזון - תתחילו ליישם הרגלים למען צמצום בזבוז מזון בחיים האישיים שלכם, כגון תכנון חכם של הקניות כדי למנוע זריקה מיותרת של מזון, שימוש בירקות רכים או שאריות בדרכים יצירתיות, ואחסון חכם של מוצרי מזון שמגדיל את טווח זמן השימוש בהם.
שיתוף הפעולה של כל הגורמים, הן בגזרת הצרכן הפרטי והן ברמת הרשתות ויצרניות המזון, הוא המפתח לעתיד טוב יותר לכל אחד ואחת מאיתנו.
בנוסף, מעבר לפעילות שאתם יכולים לעשות בבית, אנחנו מזמינים אתכם לקרוא ולחקור קצת יותר על הפעילות שלנו בתחום צמצום בזבוז המזון
כאן