נרגשים לשתף אתכם במתכון נהדר של השף מאיר אדוני, שנרתם לפעילות של ארגון לתת והכין מתכון חגיגי, טעים ומזין לחג הקרוב.
המתכון, מבוסס על מוצרי המזון שאנו מחלקים בחבילות המזון למשפחות נזקקות ומראה איך ממוצרי מזון בסיסיים ניתן להכין מנת שף נהדרת!
מתכון לעוף שלם וקטניות של השף מאיר אדוני:
*כשר לפסח לאוכלי קטניות
מצרכים:
עוף צלוי
1 יח' עוף שלם
למשרה
1/4 כוס שמן זית
5 שיני שום דפוקות
גרידה מ1 לימון
2 ענפי מרווה
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח
למילוי
1 כוס אורז מבושל
1 יח בצל סגול קצוץ
2 כפות צנוברים קלויים
1 כף צימוק פרסי לבן
צרור עלי פטרוזליה ונענע קצוצים דק
1 כפית מלח
2 כפיות פלפל שחור גרוס
לראגו
1 כוס שעועית לבנה מבושלת
1/2 כוס בורגול בינוני מבושל
1/2 כוס עדשים שחורות מבושלות
1/4 כוס שמן זית
1 יח' גזר קצוץ
1 יח' בצל סגול קצוץ
2 גבעולי סלרי קצוצים
1 יח' כרישה קצוצה
3 עגבניות קלופות נקיות מהתוכן וקצוצות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
חופן עלי מנגולד (רק החלק הירוק) חתוך דק
2 כפיות מלח
1 כפית כמון
1 כפית פלפל שחור גרוס
גרידה מ-1 לימון
אופן ההכנה:
מילוי
מערבבים את כל מרכיבי המילוי בקערה וממלאים את העוף.
צלייה
מחממים תנור ל-160 מעלות, מורחים את העוף היטב בחומרי המשרה, מניחים על רשת אפייה ועוטפים בנייר כסף. מניחים בתנור את העוף כשמתחת יש מגש לאיסוף הנוזלים המופרשים מהצלייה.
צולים כ-45 דקות, מוציאים מהתנור ומעלים ל-220 את החום. מורידים את הכיסוי, מחזירים לתנור וצולים כ-15 דקות נוספות עד שהעוף זהוב מכל הצדדים.
ראגו
מחממים שמן זית על מחבת רחבה בחום בינוני, מוספים שמן זית שום ואת השורשים. מטגנים כ-5 דקות, מוסיפים את השעועית, העדשים והבורגול, מערבבים, מתבלים במלח, פלפל וכמון, מוסיפים את העגבניות, הפטרוזיליה, המנגולד וגרידת הלימון. מערבבים, מבשלים כדקה נוספת ומגישים לצד העוף הצלוי.
*מי שלא מעוניין להשתמש בקטניות, ניתן למלא את העוף בשיני שום ועשבי תיבול טריים.
בתיאבון!