לקראת השנה השלישית בה נקיים את הפרויקט המיוחד שלנו עם Meta בישראל, שמחבר בין ניצולי שואה לבין אמנים ויוצרי התוכן המובילים בישראל ערכנו אתמול אירוע מיוחד וחדשני במשרדי Meta.
פרויקט מעלים זיכרון מעניק במה לסיפורים מהמלחמה של ניצולי שואה באינסטגרם וכך מנגיש אותם לדור הצעיר.
התערוכה אצרה והציגה את הרגעים השמחים, העצובים, הקשים והמרגשים, וציינה שלוש שנים של חיבור בין דורי, שפועל הלכה למעשה לשימור זיכרון השואה.
באירוע, מעיין שריג סמנכ"לית תקשורת במטא ויואב גתי מנהל אסטרטגיית קרייאטיב סיפרו איך ולמה נולד הפרויקט. לאחר מכן יעל גולדמן ואסתר גרייצר שוחחו על הפרויקט, על המפגש שלהן, על המדינה ועל מצבם של ניצולי השואה בישראל.
"בלי הסיפור שלכם אין לנו עתיד", אמרה עדי סופר תאני מנכ"לית מטא בישראל כשקיימה שיח מנכ"לים עם ערן וינטרוב מנכ"ל ארגון לתת, ערן ועדי דיברו על השותפות חוצת המגזרים שכל מטרתה לשמר את זיכרון השואה ולהעלות לסדר היום את מצבם של ניצולי השואה בישראל.
בנוסף, יוצרת התוכן קים אור אזולאי סיפרה על המפגש שלה עם סבתא רבא שלה שנפטרה יום לאחר שהמפגש בינהן פורסם, הודתה על ההזדמנות לתעד את הסיפור ולתת הזדמנות לעוקבים שלה להכיר את הסיפור.
ניקולה מנדלסון, ראש חטיבת העסקים של Meta העולמית שנכחה באירוע גם היא: "התערוכה המרגשת שאנחנו פותחים היום יוצאת מהרשת החברתית אל המציאות ומציינת שלוש שנים של חיבור בין-דורי עוצמתי, שממציא את מפעל ההנצחה המסורתי מחדש ונאמן להבטחה לזכור ולא לשכוח. שסיפורי השואה ימשיכו לעבור הלאה. התערוכה אוצרת את הרגעים הקשים והעצובים, לצד ההתרגשות הגדולה ושמחת החיים, ומדגישה עד כמה העולם כולו חייב לשמוע את קולם של ניצולי השואה – בעוד שליוצרי התוכן יש את היכולת להביא אותם לקהלים החדשים שצריכים לשמוע אותם".
גם השנה, ב-17.4 ערב יום השואה, 20 ניצולי שואה יתארחו בחשבונות האינסטגרם של 20 מהיוצרי תוכן המובילים בישראל. חלקם נתמכים של ארגון לתת.
כרבע מניצולי השואה בישראל חיים בעוני ובדידות, ארגון לתת מסייע ל-1,450 ניצולי שואה מדי חודש.
לתרומה עבור סיוע לניצולי שואה נזקקים: https://bit.ly/40xl83I
קרדיט צילום: ויקטור לוי