לתרומות מזון לניצולי שואה ומשפחות נזקקות לחג>>> הקליקו
הדבר המטריד ביותר עבור שלמה ברקוביץ', ניצול שואה בן 96, הוא הבדידות; אנשים לא מבקרים אותו באופן תכוף, שיחות הטלפון המגיעות לביתו נעות בין טעות במספר לבין פרסומת למוצר. כמעט שלא יותר מכך. מרשם התרופות הטוב ביותר שהוא צורך, לדבריו, הוא בכלל שיש לו עם מי לדבר. "שוחים על פני המים"- הוא תיאר זאת.
כבר למעלה משנתיים שלשלמה ברקוביץ' יש את המצופים הפרטיים שלו המסייעים לו לצוף בבטחה: תכנית סיוע לחיים של עמותת "לתת" שהפגישה במקריות בין ברקוביץ' לבין דוד, סטודנט למשפטים ומתנדב בעמותה. מה שהחל בחשש של דוד מפער גילאים ומהכנה נפשית לפגישה לא קלה- הפך די מהר לקליק בין-חברי ולוידוי מרגש של דוד על כך ש"אחרי הרבה שנים, זכיתי להזדמנות שנייה לסבא"...
"הוא בשבילי מעין ידיים ימניות. אני יכול להישען עליו בכל דבר שאני צריך. אין דבר שעוזר לי כמו לדבר. דוד הוא הפיתרון לבדידות"- מספר ברקוביץ'. שלמה, הנוהג להתקשר בימי ההולדת של חברים לתחנת קול המוסיקה ולהקדיש להם יצירות קלאסיות, לא פוסח מאז המפגש עם דוד על חברו החדש, ומזה שנתיים הוא מקדיש למי שבוודאי נחשב לצעיר שבהם – קטע שהוא אוהב במיוחד. זו תודתו למי שבא לפגוש בו, להנעים את זמנו בעשייה משותפת של כתיבת מכתבים, סיפורים מההיסטוריה האישית והאזנה למוסיקה. הוא לא צריך יותר מכך. מי שלא קנה לעצמו בגד חדש מזה שנים, ומסתפק בבית נקי ללא מכשירים מנקרי עיניים, מתאר את התחושה האישית שלו למשפט "איזהו עשיר? השמח בחלקו": "כל חודש אני מקבל חבילה מאוד נעימה מ'לתת'. הנציגה משוחחת איתי כמעט שעה והיא אוהבת שלמוע דברים שאני מספר".
דוד מצידו מעריץ את שלמה ומסכם: "הכרתי בן אדם שהוא פנומן. שלמה הוא הרבה מעבר להתנדבות". המסר שלו כואב, ביקורתי אך גם מפיח תקווה ומניע לפעולה: "צריך להפסיק לדבר וכן לקום ולעשות מעשה! ניצולי השואה, עם כל הכאב, חיים על זמן שאול. זו איזו נקודה שאנשים נוטים לדלג עליה. בחרתי לבוא דווקא לפה. לפני שזה יהיה מאוחר, חייבים להיות איתם, לתת אוזן קשבת".
קרדיט: ישראל דושי