שלב 1: טיפים לצרכנות נבונה –
רגע לפני שהולכים לסופר ריכזנו עבורכם חמישה טיפים מנצחים שיעזרו לכם לצמצם זריקת מזון וגם לחסוך כסף:
1.תכננו מראש רשימת קניות מסודרת – ככה לא תקנו דברים שאתם לא באמת צריכים שלרוב מוצאים את סופם בפח.
2.אל תגיעו רעבים לסופר – אחרת תרצו לקנות הכל!
3.אל תתפתו למבצעים – תחשבו, האם באמת תשתמשו במוצר? גם אם המבצע סופר שווה אבל אתם יודעים שלא תשמשו במוצר, חבל. הוא יזרק. ואז החסכון שחשבתם שעשיתם הופך להוצאה מיותרת ויזהם את הסביבה.
4.אל תקנו דווקא את המוצר שהכי מושך את העין על המדף – לרוב אלו המוצרים היקרים ביותר. מומלץ לבדוק בעומק ובמדפים העליונים והתחתונים יותר – המוצרים הפחות בולטים הם לרוב הזולים יותר, ואלו שיושמדו מהר יותר.
5.העדיפו קניות נקודתיות וקרובות על פני קניות גדולות ומוגזמות – במיוחד שמדובר על מוצרים עם חיי מדף קצרים כמו פירות וירקות, מוצרי חלב וכו'.
שלב 2 :טיפים להתנהלות עם מזון בבית -
הגעתם הביתה מהסופר. עכשיו מה? קבלו 10 טיפים מעולים לניהול המזון בבית:
1.ערכו רשימה של מה אתם זורקים ולמה? ככה תוכלו להבין מה אתם צורכים יותר ומה פחות. ולחסוך גם בקנייה וגם בזריקה.
2. First in-First out – כמה פעמים קרה לכם ששכחת בסוף המדף במקרר איזה ממולא שהכנתם ועד שגילתם שהוא קיים הוא כבר הרקיב? סדרו את המקרר שלכם ככה שהמוצרים הישנים יהיו מקדימה והישנים מאחורה. ככה ההתנהלות במקרר תהיה חכמה ונמנע המון זריקת אוכל.
3. מדף ייעודי במקרר למוצרים עם פגות תוקף קצרה – התאריך של המוצר עומד לפוג? העגבנייה כבר מתחילה להראות עייפה? מקמו את כל המוצרים עם חיי מדף קצרים במדף נגיש וברור כדי שתוכלו לנצל אותם לפני שכבר לא יהיו טובים.
4. "עדיף להשתמש לפני" או "לשימוש עד" – שימו לב לדיוקים בתאריכי התוקף. "עדיף להשתמש לפני" – זוהי רק המלצה ואין שום הכרח לזרוק. ובכלל – תנסו להיות ביקרותיים כלפי תאריכי התוקף ותבחנו בעצמכם – את הריח, את המרקם, את הצורה.
5. אחסון מיטבי של פירות וירקות - אחסנו את הירקות והפירות במדפים התחתונים של המקרר, הטמפרטורה במדפים הגבוהים עלולה לא להטיב איתם. והפרידו בין הפירות והירקות.
6. לשמור על מוצרי החלב - העבירו את מוצרי החלב שניתן להעביר לקופסאות סגורות, על מנת לשמור על טריותם.
7. להאריך את חיי עשבי תיבול - עשבי תיבול מאבדים מטריותם מהר מאד, שטפו היטב גלגלו בכמה ריבועי נייר סופג, ביחד איתם הכניסו לקופסא ולמקרר.
8. תקפיאו – בישלתם עכשיו סיר ענק? תשאירו לכם כמות ל3 ימים הבאים ואת השאר אחסנו במקפיא. קניתם לחם? כדי לשמור על הטריות שלו הקפיאו אותו. ההקפאה שומרת על טריות המוצר ומאפשר לאחסן אותו זמן רב עד השימוש.
9. לא משאירים שאריות בשטח – הכנתם תבשיל והשתמשם רק בחלק מעשבי התיבול? תעשו מהם סלט עשבים! הכנת מוקפץ ונשאר לכם קצת? תגלגלו טורטריה. יהיו יצירתיים ותסתכלו כל פעם על השאריות כארוחה בפני עצמה.
10. הגמבה עייפה? תעירו אותה! אל תמהרו לזרוק כל מה שנראה לא טוב, יש המון מתכונים למזון "רגע לפני" זריקה.
שלב 3: מתכונים-
אספנו לכם כמה מתכונים שניתן להכין ממזון שהצלתם בבית!
בלוג האוכל של עז תלם
אתר האוכל פודי
TNS israel
בהצלחה❤